training

Trainingsprogramma's voor onze deelnemers
Surfen is leuk maar als je weet dat je talent hebt wil je graag verder gaan met iets wat je leuk vindt. Begeleiding van surfevents vraagt meerdere skills. Om deze goed te leren biedt de surfkliniek verschillende cursussen aan om een begeleidende rol met vertrouwen te kunnen oppakken. Hier volgt een opsomming van de diverse opleidingen die voor onze deelnemers gepland staan. Uiteraard kan er altijd gekeken worden naar opleidingen op maat.

life support aangepast op je functioneren.

Je kan als deelnemers doorgroeien naar vrijwilliger om andere deelnemers te gaan begeleiden.

Een vervolgstap kan deelname zijn aan een van de ISA gecertificeerde opleidingen tot surfinstructeur. Deze opleiding geven wij niet zelf.

Strand coördinator.

Evenement coördinatorCertificaat
De trainingsprogramma's zijn leuk en uitdagend maar niet geheel vrijblijvend. Alle programma's zullen worden afgesloten met een examen. Bij het behalen van een examen krijg je een certificaat. Met dit certificaat geldt dat bij een volgend kamp je kan terugkeren in de rol die je behaald hebt. Wij willen de certificaten een dusdanig karakter geven dat je deze makkelijk op je CV kan zetten. Het nuttige met het aangename combineren, dat gebeurt bij de surfkliniek!


aanvullende training

Met het Nederlandse klimaat zullen er momenten zijn dat de zee op gaan niet verantwoord is of weinig oplevert. Gebleken is dat door intensief trainen met robotica, virtual reality, neurofeedback en non invasieve brein stimulatie de neuroplasticiteit van het centraal zenuwstelsel kunnen beinvloeden. Kort samengevat: je kan ook op kunstmatige wijze het brein verder herstellen. De surfkliniek zal voorzien zijn van state of the art apparatuur op dit gebied met onder andere een surfsimulator. Er is professionele begeleiding aanwezig om een gericht en veilig trainingsprogramma op te stellen.

Wave pool

Om het aanbod op het gebied van training compleet te maken heeft de surkliniek de ambitie om een wavepool aan te leggen. Een wavepool is een meer waarin kunstmatige surfgolven opgewekt kunnen worden. Op deze manier is vrijwel altijd een mogelijkheidom het surfen te trainen. De golven hebben een constant karakter en kunnen op alle niveaus worden ingesteld. Op wetenschappelijk gebied is deze wavepool ideaal om effecten van surftherapie goed in kaart te brengen.